Margarin

becel
För att upprätthålla en god hälsa är det viktigt att vi äter de rätta omegafettsyrorna i vår kost. Hydrerade fetter såsom margarin är icke-mat med giftverkan och bör undvikas till varje pris. Betydelsen av fettsyror är nödvändiga för att våra celler skall fungera normalt och förbli vid liv. Cellmembranen tillåter passage av nödvändiga mineraler och molekyler in och ut från våra celler. 
Friska cellmembran hindrar farliga kemikalier och organismer som virus, bakterier, mögel och parasiter från att passera in i cellen. Dessa membran innehåller också kemiska receptorer för hormoner, kroppens centrala budbärare. Fettsyror är inblandade i oräkneliga kemiska processer i våra kroppar och utnyttjas som byggelement för vissa hormoner.
Margarin-Hydrering blev populärt i USA eftersom denna typ av olja inte förstörs eller blir härsken lika lätt som normal olja och därför har längre hållbarhet. Du kan lämna ett block margarin utomhus i åratal och varken mögel, insekter eller gnagare kommeratt röra det. Margarin är ”icke-mat”! Det är uppenbart att endast människor är dumma nog att äta det!
Eftersom fetterna i margarin är delvis hydrerade (dvs. inte fullt mättade) kan fabrikanterna hävda att det är ”fleromättat” och marknadsföra det som hälsosam mat. Eftersom industriellt tillverkade transfetter inte finns i naturen vet inte våra kroppar hur de skall hantera dem på ett rationellt sätt och de fungerar som gift gentemot viktiga cellaktiviteter.
Kroppen försöker utnyttja dem i cis-form och de hamnar i cellmembran och andra ställen i kroppen där inte borde vara. Under senare år har mätningar av transfetter i membranen hos mänskliga röda blodkroppar varit så högt som 20 procent, när det borde varit noll. Röda blodcellskroppar användes för att de var lättillgängliga och det är rimligt att antaga att de flesta andra cellmembran i kroppen också innehåller dessa onaturliga fetter.

Så tillverkas margarin klicka på den blå länken nedan så får du se…

Margarintillverkning
TILLVERKNING SMÖR
Grädden separeras från mjölken och pastöriseras vid 90 – 95 grader. Vid kärningen bearbetas grädden mekaniskt så att det bildas smörkorn. Kärnmjölken med mycket låg fetthalt avlägsnas och smörkornen sköljs av med kallt vatten. Smörkornen saltas och ältas mekaniskt så att en jämn smörmassa bildas och fuktigheten blir jämnt fördelad. Smöret får sin karakteristiska smak från speciella bakteriekulturer som idag odlas separat och sedan tillsättes. En helt naturlig produkt som vi levt med under tusentals år, där de fettlösliga näringsämnena och vitaminerna finns kvar i sin naturliga form.
Att mättat animaliskt fett skulle vara skadligt är en myt från 1950-talet som visade sig vara felaktig. Det är tvärtomnyttigt enligt praktiskt taget all senare forskning. Alla mammor som ammar sina barn matar sina barn med mättat fett och allt fett i vår kropp är mättat fett.

Bild från http://www.kostdoktorn.se

Text och Länkar är hämtat från http://www.kostdemokrati.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: