Mejeri produkter

Ko-mjölk innehåller kasein, ett protein som kroppen ej kan bryta ner eftersom vi ej har rätt enzymer för detta. (Kalvar har rätt enzym). När  kaseinet kommer in i kroppen passerar det rakt ut i blodet utan att först brytas ner, det uppfattas då av kroppen som främmande och immunförsvaret svarar med en inflammation, detta sker oftast i kärl väggarna runt hjärtat samt i leder och platser där inflammationer tidigare förekommit.

Kaseinet är därför tillsammans med kolhydrater en källa till den inflammation i kärl väggen som senare blir ärr-vävnaden där de onda LDL partiklarna lätt kan fastna och bilda åderförkalkning. Kaseinet ökar också risken att drabbas av artrit, MS samt diabetes typ 1.

I sur mjölk som Tex: Filmjölk, creme fraiche, salladsost, grädde och vanlig ost har syrningsenzymer tagit hand om kaseinet och därmed utfört nedbrytningen som vi människor inte klarar av. Dessa livsmedel har ej dom inflammatoriska egenskaperna och är därför mycket hälsosamma .

Välj mejerier efter denna ordning.

1 Creme fraiche 34%, vispgrädde 40%, ost(ej mager), smetana

2 Rysk, turkisk, grekisk yoghurt, gräddfil, kesella

3 Filmjölk och keso

Undvik

Mjölk pastöriserad och homogeniserad även lågpastöriserad ohomogeniserad

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: