E-621

Natriumglutamat  E621. En allt vanligare tillsats. Finns  i chips, charkprudukter, kryddor, soppor och sylt med mera. Används för att förhöja smaken. Ett billigt alternativ till äkta råvara, ofta i light produkter där fett saknas som smakbärare. E 621 går att använda i många olika livsmedel och framhäver olika smakaromer som liknar andra råvaror.

Natriumglutamat klassas av många forskare som en av de farligaste tillsatserna som används i vår livsmedel. Dess huvudsakliga uppgift är att förhöja smakupplevelsen och förminska användandet av äkta råvaror. Natriumglutamat har under många år genomgått flera tester över hela världen och forskare är idag eniga om att ett förhögt intag av  natriumglutamat kan vara skadligt för oss människor.

Djur har fått symtom och även vi människor. Symtomen listas nedan

Misstänks kunna orsaka:

  • Svåra allergiska reaktioner, som ofta framträder av röda utslag över kroppen.
  • Epileptiska anfall, vid epilepsi
  • Fosterskador
  • Svår huvudverk
  • Astmaattacker
  • Extrem vrede
  • Earanoia och djup depression
  • Försenad tillväxt
  • Hormonstörningar.
  • Leverskador.
  • Förstörda nervceller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: