Cancer

Cancer

Detta jäkla otyg till sjukdom,  nästan alla känner någon som har drabbats vän eller släkting.

Säga vad man vill, men detta är i mångt och mycket en livsstilssjukdom, som ökar lavinartat precis som Diabetes. Alla vet att det inte är bra med tobak, alkohol, bränd mat mm. .Men detta är ej den enda boven i dramat. Det finns fler faror, en av dom är vår moderna kost, en kost vi ej är anpassade för. Den största  anledningen är att vi äter massor av socker både vitt och dålt, ofta 10 ggr mer än vad kroppen i längden klarar,Vi äter också tillsattser som aldrig förr varav många är tvivelaktiga Tex: glutamaterna som finns i bla grillkryddor, listan kan göras lång.

Men cancer är även kopplat till immunförsvaret och cancerceller har glukos som enda bränsle. Man har sett att cancer ofta börjar dela sig och växa till hos personer i samband med att  immunförsvaret varit tillfälligt nedsatt under en tid.Människor med starkt immunförsvar utvecklar inte alls cancer i samma utsträckning.

Cancer kan behandlas med cellgifter då slår man ut både friska och sjuka celler samt immunförsvar. Strålning är en annan metod.Dessa behandlingar är ofta mycket krävande för den som drabbats.

I USA forskas det mycket på Lågkolhydrat kost vid behandling av vissa cancerformer med goda resultat. De ger då patienterna en mycket strikt lågkolhydrat diet . När man gör det finns inget extra glukos i blodet som kan livnära cancercellen och då självdör den. Detta sker pga olika sammansatta mekanismer.

Forskningen pågår för fullt och man tror lite förenklat att det går till såhär.

1 Socker och stärkelse inflammerar hela kroppen vilket sänker immunförsvaret samtidigt  det ger energi till en defekt cell att börja dela sig ohämmat. Dessa patienter har ofta sänkt immunförsvar av avdra orsaker också .  Man tar då bort allt överskotts socker och serverar näringstät lågkolhydatkost (en strikt variant).Blodsockret ligger då stabilt på mycket låg nivå vilket läker inflammationerna och Immunförsvaret blir starkare och kan då klara uppgiften att slå ut dom främmande cellerna. Blodsockret får aldrig ges tillfälle att pika då det direkt lagras in i cancercellen som bränsle till framtiden.

2 Cancerceller kan inte drivas på ketonkroppar som andra celler, den har Glukos som enda bränsle och den kräver stora mängder, håller man blodsockret lågt svälter den och då kan immunförsvaret kan göra sitt jobb i bland i kombination med läkemedel.

3 Insulin sänker blodsockret. Men det fungerar också som ett tillväxthormon som eldar på cancercellers tillväxt.

 Mycket insulin i blodet triggar cancer !

Nyhetsinslag om cancerbehandling på CBS News.

Annonser

Ett svar to “Cancer”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sida om cancerforskning i USA | Sund Frisk och Stark - 18 maj, 2013

    […] Cancer […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: