Det talas om köttskatt.

26 Jun

Aktuellt Onsdagen den 24/6 talas det om köttskatt. Reportern som uppenbarligen går klimatlobbyisternas ärenden vägrar att se frågan ur mer än en vinkel. När jag gick i skolan för 30 år sedan fick vi lära oss att granska information kritiskt och från flera infallsvinklar, jag är beredd att tro att den förmågan har försvunnit på något sätt.

Barn i skolan får ej längre lära sig att kontrollera det som lärs ut ur flera synvinklar (läraren skulle bara behöva ge hemläxa gå hem och ta reda på vad kritikerna till denna hypotes säger). För enligt min mening är allt hypoteser mer eller mindre nära sanningen, men en absolut sanning finns ej i någon fråga.

Så hur kommer det sig att korna nu får skulden för den förmodade globala uppvärmningen? Som faktiskt inte går att bevisa med de datormodeller man har i dag då man behöver flera miljoner mätpunkter på flera nivåer m.ö.h utspridda över hela jorden. Forskarna har endast har tillgång till några hundra sådana mätpunkter. Så vad gör de då, jo de manipulerar data så att det passar politikerna/industrins önskemål.

Tillbaka till kossorna man har på något vis blandat ihop olika vetenskaper. Man kan säga att de klimatpositiva s.k forskarna uppbackade av industrin har fått med sig vissa näringsforskare samt den politiska extrem vänstern Mp+Vp(i Sverige) och genom dessa kanaler har även veganrörelsen vuxit sig stark,och det är egentligen deras ord man hör genom media då alla journalister sympatiserar med Mp eller Vp eller S. och flertalet är VOF:are De använder nu klimatet för att få ut sitt budskap.

Om vi nu granskar det som sägs ur en annan synvinkel så kan man se det så här, och kom ihåg ingen absolut sanning men närmare.

Får man Cancer av rött kött?

Svar: Troligen inte. Det finns många studier på ämnet men INGA indikerar på det.

Alla studier är Epidemiologiska d.v.s enkätstudier utan statistiskt samband( Skräpstatistik ) media älskar sådant.

Det studierna säger är att Cancerrisken ökar med 1-3% hos köttätare, men inget om hur testpersonerna har levt ätit,övervikt, diabetes mm.

Har de ätit pommes-frittes friterat i instabil vegetabilisk olja(starkt Cancerframkallande vid upphettning) tillsammans med sitt röda kött?

Har de druckit läsk fylld med Cancerdrivande highcorn fructos-syrup till sitt röda kött? Sötningsmedel(Aspartame)?

Är köttätare rökare i större mån än vegitarianer/veganer? Ingen vet. Listan kan göras hur lång som helst.

Rött kött och framförallt inälvsmat är bland det absolut näringstätaste livsmedlet vi har, framförallt om kossan har fått gå ute och beta sin naturliga föda GRÄS istället för kemikaliefyllt kraftfoder. Rött kött är en bra källa till bland annat Hälsosamt protein, folsyra, Selen, Järn, Zink, och de fettlösliga vitaminerna A, D, E, och K . Det blir mycket olika grönsaker om man ska få i sig dagsbehovet av dessa samtidigt som man inte vill få e sig alltför många kalorier, flera kilo skulle jag gissa på.

Vi behöver alltså kött för att hålla oss friska, och nu vill de göra vår hälsa till en klassfråga med en skatt på ett av våra näringstätaste livsmedel. Det är egentligen därför som jag skrev/blev lite sur..

Att kossan skulle vara en sådan Co2 bov håller jag inte heller med om. Kanske möjligen transporterna och tillverkning av förpackningar. I USA är det 30% mindre kor idag jämfört med för 30 år sedan och statistiken stämmer ej. Halten av koldioxid i atmosfären har de senaste hundra åren stigit från 0,03% till 0,04%. En betydande del av denna ökning tillskrivs de antropogena faktorerna.

Det blev 0,74 0C varmare under 1900-talet, en uppvärmning som avstannade vid sekelskiftet. Uppvärmningen har varit högst i städer till följd av ändrad reflektion från jordytan och energiförbrukning.

Påståenden om förväntad uppvärmning framgent bygger enbart på datormodeller som saknar vetenskapligt värde, eftersom de inte stämt med faktiska observationer i snart två decennier. Inga betydande negativa klimatförändringar i övrigt har ännu visat sig. De referenser som ofta görs till extrema väderhändelser (bl.a. av president Obama) bortser från att dessa hittills legat väl inom ramen för normal variabilitet.(väder)

Växtligheten på jorden ökar kraftigt (ca. 3% per decennium) och ökenområden krymper till följd av den gynnsamma uppvärmningen och den högre koldioxidhalten. Koldioxid är en av växternas viktigast näringsämnen. Tåligheten mot torka hos växterna blir även bättre vid högre koldioxidhalt. Denna utveckling är också gynnsam för den biologiska mångfalden i stort.

Den gynnsamma växtligheten är en viktig förklaring till att världen enligt FAO slagit skörderekord nästan varje år under senare decennier. Detta har pressat ner spannmålspriser och gjort det möjlig att minska svälten trots en kraftig befolkningsökning.

Det varmare klimatet gör att haven sakta tar upp värme och ökar i volym. Detta innebär att den havsnivåhöjning som började för snart tvåhundra år sedan fortsatt med några få mm per år. Stegringstakten är sådan att detta inte är på något sätt hotfullt. Kustnära samhällen har mycket gott om tid för en anpassning.

Det har larmats om avsmältning av havsisar i polarområden och avsmältning av inlandsisar i Antarktis och på Grönland. Detta är primärt en effekt av havsströmmen Pacific Decadal Ocillation som ändrar riktning vart trettonde år och då starkt påverkar havsisen i Arktis. Idag är havs- och inlandsisar i stort sett normala.

På senare år har de t.o.m. vuxit till något. Larm om utrotningshotade isbjörnar har också varit grundlösa.

Detta är observerbara vetenskapliga fakta.

Läs mer om Klimatet på Antropocene 

Ser man idisslare totalt globalt så finns endast en bråkdel kvar jämfört med 2-300 år tilbaka, och de är sällan ute och binder kväve i markerna de står i stall tills de slaktas,Mer om detta här

Det är nog den industrin veganerna menar när de skjuter åt alla håll. Ps Har någon jämfört Co2 utsläpp från tillverkning av 1kg socker med 1kg ekologisk nötkött,eller 1kg margarin? på riktigt var bör man lägga skatten?

Låt er inte luras av politikerna då det finns betydligt större saker som egentligen ligger bakom klimatfrågan PENGAR OCH MAKT.

Fredrik

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: