Bra förklarat hur allt hänger ihop

3 Sep

Jag har saxat dessa visdomsord från Annika Dahlqvists blogg. En kommentar från Jakob Gudiols sida.

Mats Forsenberg

Det här är ett klassiskt exempel på att om inte kartan stämmer med verkligheten så är det kartan som gäller.

Det är också ett exempel på att om de som utför studien och även de som läser den, gör en enda tankevurpa någonstans kan slutsatsen bli helt omvänt.

Verkligheten borde vara naturlig och logisk, vilket det är för vartenda djur på hela jorden och borde även gälla för djuret människan. Kartan borde ritas efter verkligheten och ingenting annat. Det här gäller vad jag vet för alla djur (inkl. människan):

-Om kroppen signalerar hunger eller törst så visar det att det är dags att äta/dricka. Då kroppen signalerar att man är mätt/otörstig så slutar man äta/dricka. Blir man ändå överviktig (ointressant om man rör sig mycket eller lite)  eller får andra sjukdomar (ja inte alla såklart, men jag tror ni vet vilka jag menar) så är det för att man inte äter artriktig kost.

-Rör man på sig mer gör man av med mer energi och blir då hungrigare så att man äter mer. Rör man sig mindre så äter man mindre. Det blir lite onaturligt att man skall slösa energi genom att motionera. Det har aldrig hänt förut i historien vad jag vet utom de senaste 50 åren. Men vi som har överskott på energi tänkte ju inte så, men det är inte många generationer sedan det kunde vara svält eller i alla fall svårt att få ihop till mat.

-Energin i kroppen skall inte vara direkt kopplat till intaget av energi. Ett exempel på människan: Även om vi inte fått i oss någon mat på flera dagar skall vi kunna ta både långa promenader (hela dagarna) och orka jaga.

-Man skall kunna gå hela sitt långa liv med sina tänder utan att behöva borsta dem. Och utan att det blir hål eller andra problem med dem. De djur som behöver fler tänder under sin livstid har fått det. Människan har inte fått flera uppsättningar tänder än 2 och skall då inte behöva det. Så ett säkert och enkelt sätt att veta att någonting inte är naturligt i kosten är om de ställer till det för tänderna även om man inte borstar dem under hela sitt liv!

Med dessa naturliga och logiska exemplen är det bättre att börja än att vara så teoretisk att man tappar all kontroll på verkligheten. Jag själv har inte så många teorier över varför det fungerar med LCHF, utan kan bara konstatera att det fungerar (på alla, med väldigt få undantag) men det är så mycket brus ute att det är svårt att veta hur man skall göra för att göra rätt, apropå att jag också sett att det är många som ”misslyckas” fast de egentligen bara gör fel, och det i sin tur är beroende på de enormt många felaktiga råd som florerar numera.

Om man talar om detta för ett gäng människor: 1-Ät så mycket du vill, men av fett och proteiner och för dig nog lite kolhydrater. 2-När du är hungrig nästa gång, men inte förrän då, gå till punkt 1..

Då händer (bland väldigt mycket annat) följande: -ca 90% av de överviktiga männen och ca 70% av de överviktiga kvinnorna börjar gå ned i vikt direkt. De som blir över går i de allra flesta fallen att ordna också med lite justeringar och väntan. -Minst 95% av alla med finnar och andra hudproblem får dem reducerade inom en månad med mellan 85-100%. -Alla med diabetes t2 får mycket sänkta sockervärden, de allra flesta blir friska och medicinfria. -Det mesta, om inte alla former av svamp-infektioner försvinner. -Man slutar fisa. Dessutom blir det helt eller nästan helt luktfritt på toaletten. -Man går på toaletten mycket mer sällan, kanske 2ggr i veckan. -Då man ätit lite kh tillräckligt länge slutar svetten att lukta illa efter ett tag. -Alla med epilepsi får förbättringar, de flesta stora förbättringar och en del blir till och med helt symptomfria. -Triglyceridvärdena blir mycket bättre, HDL går upp, blodtrycket ner. Förutsatt att de har varit dåliga förut naturligtvis. -Man blir mycket mer känslig för alkohol….

Det var bara ett fåtal exempel av vad som händer, hittills helt utan undantag på de många hundra jag har hjälpt och de tusentals jag läst om. Så det här kan jag visa hur många gånger som helst på riktiga människor i verkligheten.

Har du någon diet som kan visa samma sak?

Sedan är jag den första att hålla med om att det är möjligt och kanske troligt att det är en del kolhydrater som inte ställer till det alls, Men innan man vet säkert vilka det är så är det svårt att inte dra alla över en kam.

Om du kan föreslå för mig en diet där jag kan äta precis hur mycket jag vill, precis som jag gör nu. Det skall heller inte vara dåligt för mina tänder varken kortsiktigt eller långsiktigt varken med eller utan tandborstning), Det skall inte försämra på annat sätt heller naturligtvis. Om du har en sån diet med mycket kolhydrater och den klarar ovanstående krav samt självklart att jag inte går upp i vikt hur mycket eller lite jag än motionerar så provar jag vilken diet du än föreslår, bara det är någotsånär gott också

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: