En tredjedel av de magsäcks opererade fick tillbaka sin diabetes

23 Mar

Lite för dålig prognås för att kunna motiveras som vårdmetod tycker jag.Vart är sverige på väg, varför tillåts detta?.

Och reklam som lovar guld och gröna skogar i radion, det är så att man mår illa.

Detta går enligt mig samma väg som Glucosanol (rakt ner i sverkers tunna.)

Läs artikeln här

Tack Maja för länken.

Annonser

3 svar to “En tredjedel av de magsäcks opererade fick tillbaka sin diabetes”

 1. x 1 april, 2013 den 13:37 #

  Du kan få samma effekt utan operation.

  Magsäcksoperation kan leda till bättre bakterier
  Publicerat: kl 06:02 , Vetenskap & miljö

  Vid en magsäcksoperation för att åtgärda övervikt sker även en förändring av bakteriefloran i tarmen, som i sig kan leda till en viktminskning. Det här visar studier på möss. Kanske kan den här effekten i framtiden utnyttjas för sig för att behandla övervikt, utan att man behöver göra själva operationen.

  Det handlar om så kallad gastrisk bypass, det är en typ av kirurgiskt ingrepp som används för att hjälpa personer med svår fetma som inte har lyckats gå ner i vikt på annat sätt.

  Operationen fungerar genom att den förminskar magsäcken och kopplar bort en del av tarmen. Det gör att det inte går att äta så mycket i taget, och näringsupptaget från maten minskar också. Men man har sett att effekterna av den här kirurgin ibland kommer så snabbt att det måste vara nåt mer som händer, och nu verkar det alltså tydligt att den ändrade tarmfloran är inblandad.

  – Det som är nytt i den här studien är att man på något sätt direkt påvisar att den förändrade tarmfloran kan bidra till de förbättrade funktionerna man kan se efter överviktskirurgi. Det är väldigt tydliga metabola effekter som inte är kopplade till själva kirurgin eller viktnedgången. Nu har man i den här studien och i andra studier kunnat se både hos möss och människor att tarmfloran är kraftigt förändrad, säger Fredrik Bäckhet professor i molekylärmedicin på Sahlgrenska akademien.

  Forskarna i studien kunde se att möss som de inte hade magsäcksopererat kunde gå ner i vikt om de fick tarmbakterier från möss som hade fått en operation. Och här ser forskarna en möjlighet att i framtiden ändra överviktiga människors bakterieflora få dem att gå ner i vikt, det utan att behöva ta till en så drastisk åtgärd som en magsäcksoperation.

  Referens:
  Alice P. Liou et al ”Conserved Shifts in the Gut Microbiota Due to Gastric Bypass Reduce Host Weight and Adiposity” Sci Transl Med 27 March 2013:Vol. 5, Issue 178, p. 178ra41, Science Transl. Med. DOI: 10.1126/scitranslmed.3005687

 2. Mats LCHF Wiman 23 mars, 2013 den 12:10 #

  Ännu ett exempel på monstret sjukvårdens inkompetenta, kalla och hänsynslösa stympande av människor, till den egna plånbokens fördel.

  • Fredrik Kornberg 24 mars, 2013 den 07:40 #

   Ja .jag känner att i princip allt kommer utifrån.Bakterier virus, dammpartiklar och föroreningar ger feber eller diarre eller annan sjukdom.Ett slag ger ett blåmärke eller ett sår. Felaktig kost rubbade hormoner med metabolt syndrom som följd. Det är klart att man kan använda kniv till många saker men att operera sådant är fel väg att gå och måste förbjudas. En operation ska alltid vara sista utväg eller om något har gått sönder som måste lagas i kroppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: