Inbakad Köttfärsrulle med tomat ost och spenat.

9 Feb
 
 
 
 
Inbakad Köttfärs rulltårta       UGN 200gr

Detta recept har jag skapat med Inspiration av Sten sture skaldemans Inbakade Fläskytterfile

Ingredienser

Inbakad köttfärsrulle med spenat och soltorkade tomater 001

Smörpapper

4-500gr blandfärs

Salt och svartpeppar

1 ägg

1 tsk Fiberhusk

1 dl grädde

Mozzarella ost

Riven fet ost efter smak Tex:Västerbotten eller Gräddost om man vill ha mildare smak.

Hackad spenat eller grönkål eller båda (om fryst pressa ut lite vätska eller låt rinna av)

Soltorkade tomater (efter smak)(går bra att byta ut)

Mängderna som ej står är efter smak.

Blanda ägg, fiberhusk, salt&peppar och grädde med köttfärsen i en bunke blanda väl.

Kavla ut köttfärsen så att den täcker hela smörpappret, skär till kanterna så att det blir fyrkantigt.

Lägg på mozzarella ,soltorkade tomater, spenat, och riven ost .

Använd smörpappret till hjälp när du försiktigt rullar ihop som en rulltårta, passa så att köttet ej går sönder. Lägg i ungsform och grädda i 60 min

Serveras med en god sås av skyn som blir i ungsformen och smörstekta grönsaker ev LCHF rattatouli.
 
Annonser

2 svar to “Inbakad Köttfärsrulle med tomat ost och spenat.”

  1. Anneli.S 9 februari, 2013 den 13:29 #

    Åh, detta ska jag göra i morgon! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: